Moruša je rod rastlín z čeľade morušovité. Nepravý plod tejto rastliny sa volá moruša, výzorom je podobný malinám a konzistenciou jahodám - odtiaľ ľudový názov stromová malina, či stromová jahoda. Plody Moruše obsahujú 78% vody, 18% cukru, 22% sušiny, 0,85% organických kyselín, 1,4% dusíkatých látok, 0,04% pektínov, vitamín C, B1, B5, B6, E a ß karotén. Má protizápalové a dezinfekčné účinky, pôsobí upokojujúco na naše horné dýchacie cesty. Listy moruše sú plné esenciálnych látok, vitamínov a stopových prvkov. Výťažky listov tohto druhu moruše sú často využívané v tradičnej čínskej medicíne.
Moruša je často vyhľadávaná na liečbu suchej, škvrnitej a starnúcej pleti. Dokonca aj citlivá pokožka môže byť omladená použitím procedúr z tejto rastliny. Pomáha podporovať zdravý rast vlasov, udržiavať prirodzený lesk a zabraňuje strate žiarivosti farby. Či už sa ľudia rozhodnú pridať morušu do svojho jedálnička alebo osobnej hygieny prostredníctvom prírodnej kozmetiky je vecou voľby. Obe metódy sú však preukázané a účinné pre ochranu zdravia a celkový vzhľad pokožky a vlasov.